En ny tid i livet för Linna

En ny tid för Linna har precis tagit sin början. Imorse ledde brorsan inne henne i transporten och skjutsade henne till Järvsö där hon nu får stanna i några dagar. Ett nytt litet liv ska till och hon seminerades redan idag. Redan nu på fredag är första kollen så då får vi se om hon tagit sig på första försöker eller om vi får försöka igen. Så spännande! 

Om tävlingsskorna är lagda på hyllan helt är väl dock inte bestämt ännu. Vill vi så hinner hon absolut med någon start till innan hon blir mamma, men jag vet dock inte om jag är så sugen på det just nu. När jag i höstas såg att Ingbest skulle komma till Sverige så tvekade jag inte länge innan jag bokade honom till Linna. Jag hade egentligen inte tänkt att hon skulle få bli mamma redan nu utan jag hade ju tänkt att hon skulle vara min tävlingshäst, alternativt att hon skulle säljas. Men jag kunde inte riktigt slå bort tanken på en Ingbest bebis efter henne så jag bokade och tänkte att man får ta det lite efter hur det känns. Men med facit i hand så känns det som det absolut bästa beslutet för såväl henne som för oss. Hon stressar upp sig allt mer på tävlingsplats och inte är hon direkt lugn när hon körs hemma heller. Jag har testat det mesta på henne men när både kuskar tröttnar på att köra henne i lopp och hon inte blir rolig att träna hemma så känns det som att det absolut bästa för henne är att få bli just mamma. Så hon slipper pressen och bara få tagga ner i något år. Så kanske, förhoppningsvis, är hon lite lugnare och mer till ro i sig själv efter att hon blivit mamma. Hon är bara 7 år och har många år kvar på tävlingsbanan - OM man vill testa henne på tävlingsbanan igen senare. Och om inte så har jag ett suuperfint avelssto! 
 
Så nu är det bara hålla tummarna för att hon blir dräktig och att det nästa sommar står en liten räser i hagen! 
Vacker som en tavla är hon och lika mycket har hon lärt mig på vägen, oavett hjärnspöken.💕
#1 - - Myran:

Det kommer att bli en super snygg fölis efter dem❤🐎🐎

Svar: Det får vi hoppas! :D
Matilda Persson, 21 år

#2 - - Anonym:

Åh vad spännande! Håller tummarna för att det lyckas på första försöket. Hade varit kul att höra lite varför du valde den hingsten och varför du väljer att avla på Linna när hon är så svårt. Tänker det är inga bra egenskaper att avla på men finns kanske mycket som väger upp! Hur som helst vill jag gärna höra mer 🤩

Svar: Det kan jag absolut skriva mer om!
Och ang linna kan jag svara lite snabbt här också - Att hon blir het och stressad på banan är ju såklart inget man vill ha vidare i aveln. Men däremot är hon en otroligt klok och framförallt snäll häst i alla andra lägen. Hon är korrekt och fin i kroppen, orädd och alltid positiv och social. Jag tänker som så att man med ett föl/en unghäst kan lära från grunden och därmed också förhoppningsvis få ut mer av hennes finare sidor även i vagnen. :)
Matilda Persson, 21 år