Påväg mot Solvalla

I skrivandes stund är klockan strax innan 07.00 på lördagsmorgonen och jag är på plats i hästbussen som rullar upp mot Solvalla och dagens V75 tävlingar. Min morgon startade vid kl.04.00 och sedan dess har jag hunnit morgon fodrat hästarna och gjort i ordning dagens starthästar innan bilen för ungefär en timme sedan rullade från stallplanen hos Fredrik.
Med oss idag har vi Ultra Bright (V75-1), Monark Newmen (V75-3), Devs Dragon (V75-6) och Hasty Helene (Lopp 12, utanför V75). Ingvar och Dennis kör lastbilen, jag följer med för att sela och Fredrik är med och värmer. Erik Adielsson kör V75 hästarna och Kevin Oscarsson kör Hasty.

 Min fina Dragon vann ju i sin senaste V75 start på Kalmartravet. Han gjorde verkligen sitt bästa och kämpade hela vägen in i mål. Idag har han ett bra spår, men också tufft motstånd. Precis som förra starten så får Erik sitta upp i sulkyn. Inför denna start har Dragon taggat upp sig rejält, jag tror att han list ut vad som varit på gång sedan en vecka tillbaka nu. Han är tuffare i humöret, ska leka när man försöker fånga honom i hagen och är på hugget vid körning. När vi lastade imorse drog han mig ut till bussen och skuttade sedan uppför rampen. Han har laddat för det här hela veckan och vet vad som gäller, nu kör vi! 

Både Monark och Ultra (och Hasty) kommer från fina prestationer de med. Alla har tränat fint och Fredrik är nöjd med dem. Vi har tufft motstånd idag men vi är redo och laddade inför vad dagen har att ge. Så håll tummarna för oss, det kan vi behöva idag!