Usch vilken hemsk resa ..

Herregud, fortfarande helt skakis. Vill hem och önskar jag aldrig gett mig in på att ta med Linnson hela vägen till Gotland. 

 

För att sammanfatta allt så kort som möjligt så ja, min ponny är självmordsbenägen. 

Såå min alltid lika långa  detaljrika version av händelsen: 

De första timmarna gick helt utan problem, både i bilen och på färjan. Dock får man bara titta till hästen en gång på hela resan (alltså efter 1,5h). Det såg bra ut första gången, vi öppnade inte dörren utan kollade bara in genom fönstret. 

När vi kom tillbaka 1,5h senare var L lös i transporten, under bommen. Pappa fick honom på plats, men innan vi ens hunnit stänga dörren var han över bommen. På någon jävla vänster fick pappa ner den då lite panikslagna ponnyn.  Vi satte fast han igen, med lädergrimman och det vanliga transport grimmsakaftet och så nylon grimman med ett annat grimmskaft över. Denna gång kort, just för att han inte skulle kunna hoppa över. Det var bilkö och vi fick inte starta bilen för ens det var våran tur att åka (är liksom flera olika rader med bilar på färjan).  

Jag såg att han började hoppa igen, högt och helt besluten om att han skulle Ut. Satt i bilen och blundade och höll för öronen när jag hör hur de skriker till och ser hur Linnson hänger ut genom transport dörren med huvudet kvar vid bommen och ena frambenet fastnat i transporten. Jag vet inte riktigt vad som hände sen, vågade inte titta och var säker på att min ponny låg där och bröt nacken och ben av sig. 

Men pappa fick loss och av honom, L kom upp på benen och ja, jag vete fan hur jag lyckades men jag Gick/slängde mig iväg till Linnson som stod någon meter ifrån och klängde mig runt halsen på min darrande ponny medan pappa fixade en annan grimma och folk sa åt mig att hålla mig undan (jag skrek typ "NEJ" och fortsatte hänga över ponnyn ((liksom shit happens, skulle jag ramla eller bli sparkad var det minsta problemet just då)). Edit: Jag kan korta sträckor på ett ben om jag lutar mig mot något (typ rullator, kryckor är för ostadigt) , därför det är lite kul.  

Pappa och Tova ledde ut honom från båten till Visby travet där han fått en box. Vi sover på motell och eh ja. L har sår på höger bak och framknä, på höften och ryggen skrapsår, rivsår över ögat och under mulen, han blödde lite ur munnen men vi har inte sett någon skada så förmodligen har han "bara" bitit sig i läppen. 

Han haltar inte, är inte svullen eller varm. Vi letar hästbuss/bil som han får åka hem med. Men vi avvaktar och ser.. 

Visa fler inlägg