Adventure har fölat!

Strax innan två inatt bestämde sig Adventures föl för att komma ut. Hennes förstfödde, vår första uppfödning och nog Sveriges mest efterlängtade lilla unge. Overkligt att han faktiskt är här nu! 😍
 
Johan misstänkte sig se en vaxpropp för någon dag sedan och igår såg det ut som att hon skulle kunna ha släppt bäckenbandet. Adventure har på senaste tiden dessutom varit arg på både Greve, som hon delar hage med, och Linna, som hon står boxgranne med och igår hade hon inte heller ätit upp sitt kraftfoder. Men vi tyckte inte riktigt hon hade fyllt juverna helt ännu och tänkte väl att fölet kanske skulle komma till helgen eller till och med lite senare än så. 
 
.. Men Adventure var rätt orolig i boxen hela kvällen igår och när hon väl la sig ner runt ett på natten så gick allt riktigt fort. Strax innan två var fölet ute och hon kunde fixat hela fölningen helt själv utan hjälp från oss. Eller ja, utan hjälp från de där hemma. Jag själv var förste kamera övervakare och ringde runt till både pappa och brorsan för att få de ut till stallet där mitt i natten, sen stannade jag kvar framför kameran och övervakade allt som hände därefter. Pappa och brorsan tillsammans med mamma och Sandra hjälpte senare åts att få upp fölet på benen och sedan mjölka LH och få i fölis mjölken då han inte riktigt förstod hur han skulle bära sig åt. Senare fick de också hjälpa LH att släppa efterbörden. 

Lilla "Tobbe" är en pigg och nyfiken liten herre som förutom lite skeva ben ser ut att ha klarat sitt första dygn på jorden med bravur. Adventure har tagit på sig mammarollen på absolut bästa vis och jag kan helt klart säga att de har bästa "teamet" runt sig där hemma. Jag kan vara (hyfsat) lugnt här nere ändå, även fast jag med garanti kan säga att jag aldrig någonsin har längtat hem så mycket som jag gör just nu. Övervakningskameran är lätt årets bästa köp alla kategorier men det känns trots allt heeelt fel att vara 74 mil hemifrån när något sånt här händer. 
 
Men sammanfattningsvis så ja, på dag 325 kom lilla "Tobbe" ut! Smeknamnet har han fått av sin far (Tobin Kronos), men något annat namn ska vi däremot klura på..
Allt har gått bra. Två som fyrbenta har skött sig galant och jag kunde inte vara gladare än vad jag är just nu! 
Här ovan är första bilden på honom, tagen med övervakningskameran. Alldeles nykläckt! Adventure ser ut att vara lite fundersam. 😍
#1 - - snekysnake.blogg.se:

Men hur söt får man vara?!😍😍😍

#2 - - snekysnake.blogg.se:

Men hur söt får man vara?!😍😍😍