HAN VANN!

Medan en annan var och selade ut jobbets hästar på Kalmartravet så selade brorsan ut min före detta passhäst (som jag nu deläger med familjen) Devs Daredevil på Hagmyren. Resultatet blev en plättlätt seger och ingen kunde varit lyckligare än oss. Brorsans första tränarseger! 

Musse (som han kallas till vardags) är en av de hästar jag haft hand om här nere hos Fredrik. Men efter att vi hängt ihop i 14 månader bestämde sig ägarna för att inte längre fortsätta med honom. Han hade haft en hovbensfraktur och varit borta länge från tävlandet, för att sedan komma tillbaka och inte fullt prestera i loppen. Så Musse försörjde sig inte riktigt i proffsträning, och jag fick istället frågan om jag ville ta över honom. Och det ville jag ju såklart! 

Jag pratade med familjen och vi kom överens om att vi skulle äga honom tillsammans, precis som vi gör med de andra hästarna. Och eftersom flera av hästarna som står söderut är gynnade av att komma uppåt i landet och tävla på småbanorna där så valde jag att skicka upp Musse till min tvillingbror Johan som precis hade tagit ut tränarlicensen. 

Sedan dess har de tränat på och nu så kom den där segern. I fjärde tränarstarten för brorsan kom hans första tränarseger - och på vilket vis! Rebecca spetsade från spår fyra i volten och ledde hela vägen runt. I ingången till sista sväng kollade hon över axeln ifall någon var på väg att utmana men när ingen kom så lättade Rebecca bara lite på tömmarna och Musse svarade med att sträcka ut benen och gå undan till en plättlätt seger, hela 6 längder före resterande hästar i mål och på ny rekordtid! Senaste gången Musse vann i ett sulkylopp var 2017 så detta var då riktigt efterlängtat. 

Riktigt roligt att se att Musse taggat till igen och riktigt, riktigt kul är det att Johan fick ta den här segern. Första tränarsegern på pappret, men det var ju faktiskt han som tränade mina hästar när jag var ny amputerad och låg på sjukhuset - och då fick vi ju två segrar då med. Johan och Sandra gör ett toppenjobb med våra hästar där hemma och är värd all framgång. ❤  

Tack till alla er där uppe i Hälsingland som tar så väl hand om honom, tack Rebecca för att du alltid kör så bra och stort tack till tidigare för att vi fick chansen att överta er pärla. 💕