En dag är han på toppen

Det blev galopp i derbykvalet och det blev galopp i lördagens fyraåringslopp på Jägersro. Benjamin S.H. är en kille med otroligt mycket kapacitet och jag är säker på att han varken gjort bort sig i ett derby eller i sitt senaste lopp om han bara fått chansen. Tyvärr kan det bli lite väl laddat ibland och då är galoppen nära, men den dagen han har alla fyra fötterna på jorden är han en häst som har kapacitet för eliten. Om nu en liten skötare får lov att säga sina tankar om det hela i alla fall, haha.
I lördags blev det startgalopp och trots att han tappade mycket mark och efter det var ute och sprang i såväl tredje som femtespår så blev han femma i mål. Så jäkla tråkigt men galopp i de två senaste loppen - men kapacitet det har han. 

Trots att hela sommaren gått och såväl derbykval som det riktiga derbyt redan har gått så står Benjamin kvar med den snabbaste tiden en svenskfödd fyraårig häst sprungit över långdistans i år. I april tidigare i år sprang Benjamin 1.12,6/2640 meter på Åby. Årets derby vanns på tiden 1.12,8/2640m. 

Nu ska Fredrik leta upp lite lätta lopp åt honom igen så han får vara med där framme och känna sig kaxig igen. 

 
 

Men lördagen på Jägersro blev förmodligen också sista starten Benjamin gjorde med mig som skötare. Tråkigt nog då han är en av mina favoriter efter dessa snart två år ihop. Men då han blivit lite mer hingstig och ibland lite väl busig så kör jag han, av förklarliga skäl, inte längre själv och därav blir jag nu också av med honom som sköthäst. Och jag vet att det blir bäst så, men tråkigt är det ju oavsett. Vi kommer bra överens i övrigt och han kan vara som en gammal valack i hanteringen (när han inte känner för att utmana resten av grabbarna i stallet, hehe) och är alltid som en dröm att åka på tävling med. Han är en riktig gosebjörn och det kommer bli tomt utan honom på min stallgång. Men jaja, ibland får man bara bita i och inse sina begränsningar - hur tråkigt det än är. Min stallgång börjar krympa allt mer och när Benjamin byts bort har jag faktiskt bara ynka fem hästar kvar. Alldeles för många hästar jag håller kärt har flyttat under sommaren och det är ju helt klart det värsta med att vara hästskötare. Man fäster sig alldeles för lätt och alldeles för mycket. Men nya hästar kommer det alltid och likaväl fäster man sig vid dem med. 

 
Jag har sedan jag började 2018 alltid skött om Benjamin och det har varit fantastiskt kul att få följa honom från att han var en liten och fluffig tvååring till den otroligt läckra hingst han är idag. Vi har haft mycket kul tillsammans med fem segrar, tre andraplatser, tre tredjeplatser och 398 900 kr insprunget. Kriteriekval, derbykval, flera V75-lopp och seger på V86. 

Vi hänger ihop ett litet tag till men jag är övertygad om att hans framtida skötare kommer få minst lika kul med honom i framtiden. ❤