Mina passhästar

Under sommaren har det ändras lite i listan över de hästar som jag tar hand om på jobbet. Så i det här inlägget tänkte jag ge er en liten presentation av de hästar som jag har hand om just nu!

Devs Duke 3691

Devs Duke
Valack född 2017
e. Going Kronos u.See Yawl Hanover

Duke har jag haft hand om sedan januari i år. Han är än så länge ostartad med debuten närmar sig med stormsteg! Fredrik var nöjd med honom efter förra veckans banjobb så nu börjar det snart bli dags att leta lopp.
Duke är en stor kille som växt mycket under året. Och precis som sin helbror (Devs Dreamking), som jag även haft hand om, är han en kille med mycket personlighet. Gillar att stå i centrum och bli ompysslad. Han är expert på att tigga morötter!

 

Amoa King Victor Rosleff 2622

Amoa King
Valack född 2017
e. Zola Boko u.Åjo Hornline

Amoa har jag haft hand om sedan i början av det här året. Charmig kille med en räv bakom båda öronen. Han är nyfiken och framåt, och riktigt rolig att köra! Han har hunnit göra sju starter med en andraplats som bästa resultat. Snabbaste tiden han sprungit är 1.14,7/1640m. Fått många tuffa lopp men kapacitet finns och en seger borde inte vara så långt ifrån.
Amoa startar nästa gång på Kalmar nu på fredag.

 

2 ECB17 EA 9 BBE 4 DCC 8 F93 2 CBE5751 AE1 B

Gigant Coger
Valack född 2015
e. Gigant Neo u.Ottey Coger

Giganten har jag haft hand om sedan jag började hos fredrik - Så han är faktiskt den enda hästen jag har kvar på listan jag hade när jag började. Denna herre har jag gått igenom mycket med tillsammans och vi är inte alla dagar bästa vänner. Vi har våra toppar och dalar, så att säga. Han är världens snällaste kille och vill absolut ingen något ont, men när han blir rädd slår det ibland slint och han har faktiskt lyckats med att få sin skötare inlagd på sjukhuset ett dygn när han inte riktigt kunde hålla benen i styr. Men han fixade några skötarsegrar åt mig sedan som kompensation så nu är vi kompisar igen, haha.

 

Pagano Klas Olson 8345

Pagano
Valack född 2014
e. Nu Pagadi u.All American Star

Denna herre är nog en av de känsligaste hästarna jag träffat. Så försiktig och rädd för att göra fel, och han var totalt j*vla livrädd för rullstolen när jag började sköta om honom. Han gick så långt ifrån rullen han kunde och fick lite halvt panik om jag råkade göra någon hastig rörelse. Men nu har han förstått att jag inte är farlig och det är jag glad över - för oj vilken härlig häst det här är!
Pagano kan vara lite lat i träning, därför är smeknamnet ”Piggen” väldigt passande hehe. Han är verkligen en genomsnäll häst som har börjat hittat rätt på det igen på tävlingsbanan. Håller han benen i styr borde inte en seger vara allt för långt ifrån!

 

Red Red Love 3694

Red Red Love
Sto född 2016
e. Love You u.Red Red Red

Denna tjej fick jag in på listan under sommaren och hon blev då mitt första sto! Grabbarna blev väldigt glada över att få ut denna lilla fuxdam på vår ”solsida”.
Rödis är fortfarande ostartad och har haft lite bekymmer på vägen, men är nu på rätt står igen. Stammen är det inget fel på och skalle har hon. Denna blir kul att se vad hon har att ge på banan i framtiden!

 

NEONETTA G H Fredrik Persson 0592

Neonetta G.H
Sto född 2015
e. Mythical Lindy u.Neonandra

"Nettan" fick jag in på min lista så sent som förra veckan, men hon är faktiskt trots det en av de hästar jag kört mest i stallet. Lilla ”Nettan” är den absolut minsta hästen i stallet, och den absolut snällaste. Hon gör precis det hon ska, ligger aldrig på för mycket men är ändå pigg och framåt. Hon är en sån häst som absolut skulle kunna passa på en travskola den dagen hon lägger tävlingskorna på hyllan. Också passar hon ju perfekt med den där hästskötaren som saknar ett ben, hehe.
Nettan har ett rekord på 1.11,7/1640m och drygt 200 000kr på kontot. En tjej med rätt inställning och hon gör alltid sitt bästa.

 

Universal Face 4137

Universal Face
Valack född 2016
e. Joke Face u.Ebony Kronos

Universal har stått i träning hos Fredrik i ca ett års tid, men det var först förra veckan som jag fick in honom på min passhäst lista. Han är en trevlig kille som haft lite otur på vägen. Nu startar han igen på fredag på Kalmar och det ska bli kul att se! Vi håller fortfarande på att lära känna varandra bättre men jag har ju ända sedan jag började med trav velat ha en efter Joke Face så nu har ju typ fått den önskningen uppfylld, haha.